UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Запорізькому напрямку окупанти посилили свої війська танковим батальйоном — Генштаб ЗСУ

Крім цього, російські військові мінують узбережжя Каховського водосховища.

Військові ЗС РФ додатково зміцнили своє угруповання на Запорізькому напрямку сформованим батальйоном на танках Т-62. Про це повідомляє Про це повідомляє Генеральний Штаб Збройних сил України у Facebook

Водночас на Південнобузькому напрямку зафіксовано здійснення окупантами інженерних заходів з мінування узбережжя Каховського водосховища.

Щодо ситуації в інших регіонах України:

На Волинському та Поліському напрямках, у Брестській області Білорусі, проходять тактичні навчання білоруських підрозділів сил спеціальних операцій, військово-повітряних сил та військ ППО.

На Сіверському напрямку росіяни далі здійснюють інженерне обладнання позицій у прикордонних районах Брянської області. За наявними даними, щоб посилити охорону кордону на цьому напрямку, РФ залучає свої повітряно-десантні війська. Ворог продовжує обстрілювати з мінометів та ствольної артилерії українські позиції в прикордонних районах Сумщини.

На Слобожанському напрямку окупанти не проводили активних наступальних дій.

На Харківському та Слов’янському напрямках російські війська зосереджують основні зусилля на тому, щоб зберегти зайняті позиції та попередити просування наших захисників. 

Також обстрілюють позиції ЗСУ, дистанційно замінували маршрути можливого висування українських підрозділів. Для уточнення положення наших сил проводили повітряну розвідку безпілотниками “Орлан-10”. 

Читайте також: Бої з Росією досягли максимальної інтенсивності – Маляр

Крім цього, військові РФ вели наступ у напрямку Богородичного за підтримки артилерії. Однак успіху не отримали й повернулися на попередні позиції.

На території Бєлгородської та Воронезької областей Росії продовжується підготовка резервів. Поповнюються запаси для відновлення наступу на Україну.

На Донецькому напрямку ворог далі обстрілює наші підрозділи, завдає ракетних ударів, здійснює розвідку, посилює авіаційну підтримку, перегруповує сили та посилює війська за рахунок переміщення резервних підрозділів.

На Лиманському напрямку загарбники спрямували зусилля на вогневе ураження ЗСУ в районах Озерного та на південь від Лимана.

На Сєвєродонецькому напрямку росіяни безуспішно наступають у напрямках Сєвєродонецька та Борівського. Водночас, мають частковий успіх у напрямку Устинівки. Противник завдає ударів по мостових переправах, щоб порушити логістичне сполучення й не допустити маневру з боку України.

На Бахмутському напрямку окупанти наступали в сторону Комишувахи, Ниркового, Берестового й Білогорівки. Успіху там не мали й, зазнавши втрат, відійшли. Однак у напрямках Покровського та Клинового ворожа армія частково отримала успіх. Також зайняла населений пункт Мідна Руда. Проводить перегрупування.

На Авдіївському напрямку ЗС РФ безуспішно намагалися відновити наступ.

На Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках без активних російських бойових дій. Загарбники обстрілювали наші позиції з мінометів, реактивної і ствольної артилерії та вели контрбатарейну боротьбу.

Читайте також: Окупанти обстрілюють Харків: 4 особи загинули, 7 поранено

На Південнобузькому напрямку не зафіксовано активних бойових дій окупантів. Вони далі обстрілюють ЗСУ й проводять повітряну розвідку за допомогою БпЛА. 

На Бессарабському напрямку, в Придністровського регіоні Молдови, знизили рівень терористичної небезпеки. Водночас, російська оперативна група продовжує нести там службу в посиленому режимі.

На тимчасово захоплених територіях України ворог не припиняє заходів адміністративно-поліцейського режиму. Далі перешкоджає виїзду цивільних на підконтрольну Україні територію. Також окупанти активізували трансляцію пропаганди РФ за допомогою наявних і спеціальних засобів телерадіомовлення.

Раніше повідомлялося, що в Херсонській області російські військові перешкоджають ремонту двох гідроагрегатів на Каховській гідроелектростанції, що призвело до часткового затоплення Нової Каховки та створює загрозу для навколишніх сіл, а також окупованого Херсона.