UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Запоріжжі росіяни ув'язнюють своїх військових, які відмовляються воювати — ОВА

Також окупанти спалюють тіла загиблих солдатів у колишньому курнику в Кам'янці.

У Запорізькій області росіяни ув’язнюють власних військових, які відмовляються продовжувати воювати. Про це повідомили в місцевій обласній військовій адміністрації.

В установі розповіли про те, що в Кам’янці окупанти облаштували в’язницю для своїх солдатів в приміщенні училища. 

«У селищі міського типу Кам'янка Пологівського району багато росіян, а їхня техніка регулярно переміщується населеним пунктом. На блокпостах перевіряють документи, роблять повний огляд автомобіля, телефону та особистих речей, віднедавна окупанти вимагають пред’являти ще й спеціальну перепустку, яку видають в окупаційній комендатурі. Приміщення училища росіяни перетворили на в’язницю, в якій тримають своїх військовослужбовців, які відмовляються воювати», - повідомляють в ОВА.

Крім того, поблизу тієї ж Кам’янки росіяни спалюють тіла своїх загиблих солдатів у колишньому курнику.

Також відомо, що в Мелітополі ворог намагається поновити виготовлення військової продукції на місцевому заводі автотракторних запчастин. Там російські військові наказали зібрати всіх працівників та запустити виробничий процес.

Читайте також: Збитки від окупації Бучі становлять майже півмільярда доларів

Раніше повідомлялося, що росіяни готують ще одну спробу переправи через Сіверський Донець.

Кілька поколінь українців і росіян виросли з упевненістю, що між ними є історична подібність, якої насправді немає. «Один народ» - продукт пропаганди, ґрунтованої на наративах про країни, які Росія вважає своєю «сферою впливу» і всіляко намагається повернути «додому» - під свій контроль. «Чому Україна та Росія - не братські народи й ніколи ними не були», читайте в статті Марини Стародубської.