UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Запоріжжі окупанти зазнали значних втрат, понад сотня вбитих - Генштаб

Противник поновив атаку та наніс масований ракетний і артилерійський удари по транспортній інфраструктурі України та фортифікаційному обладнанні позицій.

Російські окупанти посилили атаки на декількох напрямках. В Запорізькій області ворог проводив штурмові дії в районі міста Оріхів. В результаті атаки, понад сотню 200-х, військовослужбовців 1-го армійського корпусу РФ, доправили у Горлівку до центрального моргу. Традиційне оперативне зведення з фронту опублікувала пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

За минулу добу противник зробив масований ракетний удар по об'єктах транспортної інфраструктури України, зокрема на території Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Вінницької, Київської, Закарпатської, Одеської та Донецької областей.

Також, продовжив артилерійські обстріли на Слобожанському напрямку, зокрема під ударом опинився безпосередньо Харків та село Протопопівка. В районі населених пунктів Кутузівка та Олександрівка Барвінковського району ворог проводив повітряну розвідку. А у напрямку села Довгеньке безуспішно намагався атакувати. 

 На Сіверщині ознак підготовки до нового наступу не виявлено. Проте відбувається посилення охорони російсько-українського кордону. В Брянській області біля пунктів пропуску "Нові Юрковичі", "Погар" та "Ломаковка", розгорнуто підрозділи збройних сил РФ зі складу Центрального військового округу.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог регулярно обстрілює позиції українських захисників, руйнуючи, таким чином, укріплення та перешкоджаючи пересуванню наших сил.

На Лиманському напрямку йдуть активні бойові дії, противник наступає у напрямку населеного пункту Шандриголове. В районі Попасної також тривають бої.

У Маріуполі російські окупанти не припиняє штурмових дій на “Азовсталі”.

На Південнобузькому напрямку ворог активізував бойові дії у районі населеного пункту Томина Балка.

Українська ППО за попередню добу уразила 15 повітряних цілей, з них 7 безпілотників та 8 крилатих ракет противника, проте дані ще уточнюються.

В зоні ООС було відбито 12 атак ворога та знищено 38 одиниць техніки, а саме:

Сукупну кількість втрат противника Генштаб опублікує в окремому зведенні.

Нагадаємо, оперативне командування "Південь" попереджає про можливі провокації з боку РФ, адже на тимчасово зайнятій території Запорізької області окупанти шиють форму ЗСУ.