UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Закарпатті затримали підозрюваного у замаху на екс-начальника міліції часів Януковича

Підозрюваного заарештували без права внесення застави.

Поліція Закарпаття відзвітувала про розкриття замаху на колишнього начальника обласної міліції Василя Варцабу, будинок якого обстріляли з гранатометів взимку минулого року.

"12 червня, співробітники спеціалізованого відділу слідчого управління ГУ НП у Закарпатській області затримали цього чоловіка і повідомили його про підозру у вчиненні правопорушення", – повідомила прес-служба Закарпатської поліції у вівторок, 13 червня.

За даними слідства, злочин скоїв 42-річний місцевий житель. Ужгородський міськрайонний визначив підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, 27 січня з гранатометів обстріляли будинок екс-начальника закарпатської міліції Василя Варцаби на вулиці Кошицькій у Мукачевому. Під час обстрілу Варцаба з дружиною перебували на другому поверсі будівлі і тому не постраждали.

Василь Варцаба керував міліцією Закарпатської області у 2003-2004 роках. У 2010 році він очолив міліцію Івано-Франківській області, а в 2012 - знову міліцію Закарпаття. У 2014 році міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив Варцабу з займаної посади.