UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Закарпатті затримали місцевого депутата від забороненої "ОПЗЖ", який намагався утекти у Словаччину

Він мав перебувати під домашнім арештом.

На Закарпатті затримали депутата Чигиринської міської ради від забороненої партії "ОПЗЖ", підозрюваного у виправдовуванні воєнних злочинів Росії. Він намагався перетнути кордон зі Словаччиною, йдеться у повідомленні управлінні Служби безпеки України у Черкаській області.

Зазначається, що про підозру депутату оголосили у березні цього року та посадили під домашній арешт. Правоохоронці повідомили, що від початку повномасштабної агресії РФ він публічно підтримував політику росіян. У своєму оточенні він поширював російську пропаганду та ділився ворожими відеороликами.

Читайте також: Правоохоронці передали до суду справу про держзраду депутата від ОПЗЖ

Також він підтримував контакт із колишнім народним депутатом від забороненої "Партії регіонів" Володимиром Олійником, який наразі переховується РФ. Депутат розповідав регіоналу неправдиву інформацію про українських захисників на території прифронтових регіонів, чим дискредитував їх.

Його затримали під час невдалої спроби перетину українсько-словацького кордону. Наразі депутата повернули під посилений домашній арешт з носінням електронного засобу контролю. 

Раніше у Черкаській області ексочільника місцевої фракції ОПЗЖ засудили до пʼяти років вʼязниці за поширення кремлівської пропаганди. Тюремні строки отримали також двоє проросійських агітаторів.