UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Закарпатті суттєво піднявся рівень води у річках, підтопило деякі дороги

Підтоплені двори є у всіх районах області.

© ДСНС України
© ДСНС України
© ДСНС України
© ДСНС України
© ДСНС України

Через інтенсивні дощі у Закарпатські області відбулося підняття рівнів води у більшості річок і потічків, що призвело до підтоплення дворів та сільськогосподарських угідь.

Так, в ДСНС повідомили, що їхні підрозділи виїжджали для відкачки води з низки приватних дворогосподарств, а також одного дитячого садка в Ужгороді, Перечині, Рахові, с. Сойми на Хустщині й селищі Дубове Тячівського району.

Станом на ранок 19 січня затопленими залишаються 250 га сільгоспугідь на Хустщині й 80 га у Берегівському районі.

Також відбувся перелив води через автомобільну дорогу Н-09 Мукачево-Рогатин-Львів у районі с. Вільхівка Хустського району, та підтопило  автошлях місцевого значення сполученням Шаланки-Ком’яти і автодорогу Ком’яти-Заріччя.

"Водіїв, що планували сьогодні поїздки у межах області, просимо врахувати інформацію про підтоплення та стежити за оперативною інформацією на нашому сайті", - закликають у свою чергу в Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Закарпатській області.

Читайте також: В Карпатах зник турист із Франції. Востаннє виходив на зв'язок ще 3 січня

На початку тижня Державна служба з надзвичайних ситуацій також попереджала про ризики підтоплення населених пунктів у Чернігівській області на півночі України, де почали виходити з берегів річки Дніпро та Десна. Зокрема, через розлив річки Снов була підтоплена дорога, яка сполучала села Великий та Малий Дирчин Седнівської громади.