UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Закарпатті судитимуть банду на чолі з депутатом за напад і утримування в підвалі сім'ї іноземців

Серед "заручників" були двоє малолітніх дітей.

На Закарпатті судитимуть банду на чолі з депутатом селищної ради за те що в 2019 році вони напали на сім'ю іноземних туристів, відібрали у них гроші, документи, одяг, мобільні телефони і утримували їх в підвалі, повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

"Під час документування злочинної діяльності угруповання правоохоронці встановили, що її організатором виявився депутат однієї з селищних рад. Її учасники напали на сім'ю іноземних туристів, відібрали 7000 доларів США, документи, одяг і мобільні телефони", - йдеться в повідомленні.

Щоб родина не звернулася в поліцію після розбійного нападу, їх силоміць відвезли і закрили в підвалі. Серед «заручників» були і двоє малолітніх дітей.

Одному з потерпілих вдалося втекти і звернутися за допомогою до поліцейських. У поліції розповіли, що на момент його звернення вже готувалася спецоперація по затриманню учасників злочинної групи та звільнення людей.

11 грудня 2019 року правоохоронці затримали всіх фігурантів.

Організатору та двом учасникам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 187 (розбій) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід - двом утримання під вартою, ще одному - домашній арешт.

На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальні акти стосовно організатора та одного з учасників направлено до суду.

Що стосується третього обвинуваченого у цій справі - вже йде судовий розгляд справи по суті.

Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення.

Читайте також: На Дніпропетровщині викрили банду, яка займалася викраденням і тортурами людей

Нагадаємо, в середу, 26 серпня, в Києві на вулиці Голосіївській, 13Б невідомі викрали чоловіка, заштовхавши його в автомобіль Volkswagen.

Жителі прилеглого будинку зняли момент викрадення на відео. На ньому видно, як група людей силою затягує потерпілого до машини, той чинить опір і кличе на допомогу.

Правоохоронці оголосили в столиці план-перехоплення.