UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Закарпатті обмежили пересування в прикордонній зоні

Зокрема, заборонена зупинка авто на узбіччі поза стоянками.

В Закарпатській області в межах Ужгородського району, який межує із Словаччиною та Угорщиною, ввели додаткові обмеження для посиленням охорони державного кордону та контролю за дотриманням прикордонного режиму. Зокрема, нові заходи мають зменшити число порушень у прикордонній зоні, повідомила Державна прикордонна служба України.

Додаткові режимні обмеження запроваджені у прикордонній смузі в межах Ставненської, Костринської, Великоберезнянської, Дубриницько-Малоберезнянської, Оноківської, Холмківської, Сюртівської, Чопської територіальних громад Ужгородського району наказом начальника Чопського прикордонного загону.

Тепер у межах прикордонної смуги цих територіальних громад заборонено:

Читайте також: Перетин кордону під час війни: які документи потрібно мати чоловікам

Обмеження діятимуть тимчасово та втратять свою силу із завершенням дії режиму воєнного стану в Україні.

Водночас в ДПСУ зазначили, що нові правила не поширюється на посадових чи службових осіб державних органів, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, органів цивільного захисту, військовослужбовців Збройних Сил України, працівників комунальних служб, екстреної медичної допомоги, суб’єктів державної та комунальної власності, які виконують завдання в зоні.

За даними ДПСУ, саме в Закарпатській області громадяни України найчастіше намагаються перетнути державний кордон незаконно. Зокрема, це стосується чоловіків призовного віку. Іноді це призводить і до фатальних наслідків, адже при спробі перепливти гірську річку Тису, яка протікає межею кордону, загинули уже кілька десятків чоловіків.