UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Закарпатті критична ситуація з хворими на COVID, а Тернопільська область на межі "червоної" зони

У Закарпатській області набрати чинності обмеження "червоної зони" адаптивного карантину.

Ситуація з коронавірусом на Закарпатті на сьогодні сама критична за весь час пандемії - щодня від COVID вмирає по 12 осіб.

Про це заявив головний лікар обласної клінічної інфекційної лікарні Михайло Поляк на брифінгу в понеділок.

За минулий тиждень кількість хворих зросла на 24%, і кожен день виявляють понад 500 нових випадків коронавірусної інфекції. Захворюваність серед дітей збільшилася на 5%.

У лікарні надходить багато пацієнтів у віці 35-45 років, і смертність фіксується вже в цій віковій групі. Всі палати інтенсивної терапії в обласній клінічній лікарні заповнені.

"Така ситуація повинна спонукати закарпатців серйозно задуматися і бути свідомими в дотриманні всіх карантинних обмежень", - підкреслив Поляк.

З понеділка 8 березня в Закарпатській області набрати чинності обмеження "червоної зони" адаптивного карантину. Зокрема, заборонена робота ТРЦ, прийом відвідувачів в ресторанах, робота непродовольчих магазинів та ринків.

Читайте також: Вакцинація від коронавірусу: "Якщо кидати шприци у людей випадково, статистика буде більшою"

Станом на понеділок у дев'яти регіонах перевищена норма госпіталізації пацієнтів з COVID, яка впливає на адаптивний карантин в Україні. У порівнянні з вчорашнім днем цей список поповнила Тернопільська область.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Всього норма госпіталізації, яка становить не більше 60 на 100 тисяч населення, перевищена в дев'яти областях.

Серед них чотири регіони "червоної зони" - Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області. Решта перебувають в "помаранчевій зоні" - Київ, Вінницька, Миколаївська, Хмельницька і від сьогодні Тернопільська область.

Також в "помаранчевій зоні" залишаються Харківська, Сумська, Львівська, Київська та Донецька області.

В Україні станом на ранок понеділка зафіксовано 5 572 нових випадків захворювання коронавірусної хвороби COVID-19, одужали - 1 734 осіб, померло 106 пацієнтів.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на своїй сторінці в Facebook в понеділок вранці.

"5 572 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні за станом на 08 березня 2021 року. Зокрема, захворіли 309 дітей і 123 медпрацівники. Також за минулу добу госпіталізовано - 2 136 осіб; летальних випадків - 106; видужала - 1 734 людина ", - написав Степанов.

7 березня було зафіксовано 7 167 нових випадків інфікування COVID-19, а 6 березня 9 144 нові випадки інфікування COVID-19.

За минулу добу щеплення отримали 910 осіб, а загальне число вакцинованих наближається до 18 000