UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Закарпатті через дощі піднявся рівень води у річках: підтоплено дороги і домогосподарства

Під водою опинилося також 440 гектарів сільгоспугідь.

На Закарпатті рясні дощі призвели до підняття рівнів води у річках. Як результат - у Берегівському та Хустському районах підтоплено 440 га сільськогосподарських угідь, дороги та приватні садиби повідомила Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

"Рятувальники та фахівці місцевих пожежних команд відкачують води у підвальних приміщеннях житлових будинків та дворогосподарствах в Ужгороді, Сваляві, селах Кричово та Лази Тячівського та селі Богдан Рахівського районів. У Рахівському районі внаслідок перезволоження ґрунту відбувся зсув опорної стіни приватного дворогосподарства у селі Розтоки", - інформують рятувальники.

Також повідомляється, що підтопило два автошляхи місцевого значення між селами Чорнотисово та Холмовець, та між Великими Ком’ятами та Шаланками Берегівського району. Також підтоплено автодорогу Н-09 Мукачево-Рогатин-Львів між містом Тячів та селом Бедевля, проїзд можливий.

Крім рятувальників, про підйом води у річці Тиса, по руслі якої проходить державний кордон з Румунією та Угорщиною, повідомила Держприкордонслужба. Проте небезпечна течія, на жаль, не стала перешкодою для осіб, які організовують незаконне переправлення громадян за кордон.

Читайте також: Зима на порозі: якою буде погода в Україні

Нагадаємо, синоптики спрогнозували аномальне потепління у перші дні зими. У західних областях внаслідок переміщення теплого фронту у ці дні очікуються складні погодні умови: сніг, мокрий сніг, на Прикарпатті та Закарпатті з дощем. Подекуди значні опади. Температура повітря вночі -4...+2 °С, вдень -2...+4 °С, на Закарпатті та Буковині +4...+9 °С.