UA / RU
Підтримати ZN.ua

На ямковий ремонт 250 км доріг направили ще 1,5 млрд грн

"Укравтодор" обіцяє встигнути закінчити латати ями на дорогах до 15 червня.

Кабінет міністрів України схвалив перенаправлення 1,5 млрд грн на ремонт доріг за рахунок коштів, які вивільнилися в результаті реструктуризації боргу "Укравтодору", повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян. Це дозволить відремонтувати від 100 до 250 км доріг, сказав він.

"У зв'язку з проведенням реструктуризації трьох кредитів, залучених "Укравтодором" під державні гарантії в попередні роки, видатки за бюджетною програмою виконання боргових зобов'язань менші, ніж передбачені законом України про держбюджет на цей рік. Пропонується перерозподілити частину цих витрат в обсязі 1,5 млрд грн на виконання бюджетної програми з розвитку дорожньої мережі і утримання автодоріг загального користування", - сказав Омелян в ході засідання Кабінету міністрів у середу, 8 червня.

Гроші підуть на "поточний дрібний ремонт доріг".

В тому числі, на "облаштування захисних покриттів на окремих ділянках автодоріг з великою кількістю вибоїн" направлять частину перерозподілених коштів в обсязі 500 млн грн.

Нагадаємо, що раніше "Укравтодор" пообіцяв встигнути залатати ями на дорогах до 15 червня.

В інтерв'ю DT.UA новий міністр інфраструктури Володимир Омелян зазначав, що сподівається на створення Дорожнього фонду, який буде акумулювати кошти на ремонт доріг. Омелян зазначив, що "той варіант фінансування доріг, який існує і передбачає виділення коштів лише державного бюджету, при низькому контролі за їх використанням, проблем з нашими дорогами не вирішить ніколи".