UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Волині дозволили відновити міжобласне перевезення та роботу дитсадків

Відтепер розважальні заклади, кінотеатри, ресторани, кафе та бари будуть працювати до 23:00.

Епідситуація на Волині дозволяє перейти до наступного етапу послаблення карантину. В регіоні дозволили відновити роботу дитячих садочків та поновити міжобласне сполучення, повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Відповідне рішення було прийняте комісією ТЕБ та НС на сьогоднішньому засіданні.

"Зокрема, дозволені пасажирські перевезення міжобласного, міжміського, приміського сполучення та відвідування дошкільних закладів. Крім того, скасовано обмеження щодо роботи засобів розміщення (бази відпочинку, санаторії тощо)", - повідомили в ОДА.

Крім цього, відтепер розважальні заклади, кінотеатри, ресторани, кафе та бари будуть працювати до 23:00.

"Так, показник динаміки випадків інфікування... на сьогодні становить мінус 22,6% (при рекомендованому не більше + 10%). Кількість заражень за останній тиждень зменшилася на 30%. Середній показник захворюваності в області зменшився до 28,3 на 100 тисяч населення", - повідомив головний санітарний лікар області Наталія Янко.

Читайте також: Кабмін звільнив орендарів комунального майна від сплати оренди на період карантину

Раніше міністр охорони здоров'я України Максим Степанов підтвердив інформацію ЗМІ про готовність його відомства продовжити карантин мінімум на місяць. За його словами, зараз МОЗ готує проект відповідної постанови.

Нагадаємо, в Україні діє адаптивний карантин. Його особливістю є те, що обмеження посилюють і пом'якшують в окремих регіонах, в залежності від епідемічної ситуації в них. При цьому регіони зі стабільною коронавірусною  ситуацією під посилення/ослаблення не потрапляють.

Щоб обмеження пом'якшили, область повинна відповідати ряду вимог по заповненості лікарень, кількості нових випадків на 100 тисяч населення і т.д.