UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Водохреще українців очікує невеликий сніг та морози

Синоптикиня розповіла про те, яка погода буде найближчими днями в Україні.

У день Хрещення Господнього, 19 січня, в Україні пануватиме високий атмосферний тиск, а температура повітря становитиме до 15 градусів морозу. Про це у Facebook повідомила синоптикиня Наталка Діденко. 

“Україна завтра, 19-го січня, на Водохреще, належатиме потужній зоні високого атмосферного тиску, антициклону на ім'я Dragica. Тому суттєвих опадів у нас не очікується. Лише атмосферний фронт північно-західного циклону Flaviu, близького родича циклону Goran, черкне снігом по західній частині України. Невеликий сніг також можливий у вівторок в Криму. Але це - все”, - зазначила Діденко.

Синоптикиня додала, що морози в Україні триватимуть. Зокрема, найближчої ночі стовпчики термометрів покажуть 17-24 градуси морозу. Вдень 19 січня температура повітря становитиме 9-15 градусів морозу.

У західних областях, на Закарпатті, Львівщині, Івано-Франківщині та в Чернівецькій області відчуються перші відголоси прийдешнього потепління. Там протягом дня температура повітря становитиме 4-7 градусів морозу.

Водночас у Києві на Водохреще буде морозно. Вночі стовпчики термометрів опустяться до 16-19 градусів морозу, вдень температура повітря становитиме 12-14 градусів морозу. 

“20 січня, на Івана, морози лагіднішають у Києві, а вдень 21-го вже передбачається відлига. 22 січня "плюси" охоплять практично всю Україну. А сьогодні - другий Святвечір, Голодна кутя, мороз і сніг підказують, що зима - на піку популярності”, - додала Діденко.

Читайте також: Вчені оцінили вплив морозів на майбутній урожай

Як повідомлялося, на час похолодання у всіх областях України повинні працювати пункти обігріву. Вони мають бути забезпечені харчовими продуктами, одноразовим посудом, паливом та іншими предметами першої необхідності. 

Крім того,  з 14 січня у Києві почали працювати 32 пункти обігріву у всіх районах столиці. У них можна буде отримати першу медичну допомогу, випити гарячого чаю.  А в деяких, за потреби, взяти собі теплий одяг і взуття.