UA / RU
Підтримати ZN.ua

На військовому складі в Калинівці спостерігаються поодинокі вибухи – ДСНС

Рятувальники перевіряють навколишні населені пункти.

На військовому складі в Калинівці Вінницької області спостерігаються поодинокі випадки детонації боєприпасів.

Така інформація за даними на 7 ранку четверга, 28 вересня, повідомляється в оперативній довідці на сайті Держслужби з надзвичайних ситуацій. Повідомляється також, що рятувальники перевіряють навколишні населені пункти на наявність вибухонебезпечних предметів.

Раніше в Міноборони повідомляли, що за даними на 20:00 27 вересня вибухи в Калинівці припинилися.

Читайте також: Жителі Калинівки зможуть повернутися додому вже сьогодні – представник РНБО

Нагадаємо, ввечері 26 вересня зайнялися склади боєприпасів Збройних сил України у селі Сальник біля Калинівки Вінницької області.

Пожежа спричинила детонацію снарядів, у зоні ураження опинились довколишні населені пункти. Вогонь охопив 10% від загальної площі військового об'єкта.

Як повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, "Украероцентр" закрив повітряний простір у радіусі 50 кілометрів від епіцентру загоряння на складах боєприпасів у військовій частині біля Калинівки Вінницької області. А у прес-службі державного перевізника "Укрзалізниця" повідомили про зміну маршруту 47 пасажирських поїздів.

Військова прокуратура кваліфікувала вибухи на складі боєприпасів поблизу міста Калинівка Вінницької області як диверсію.