UA / RU
Підтримати ZN.ua

На вимаганні хабара за відстрочку від мобілізації затримали депутата Ужгородської міськради

Депутат також входить до керівництва місцевого департаменту соціальної політики

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією 20 червня затримали депутата Ужгородської міської ради, який вимагав хабар за надання відстрочки від мобілізації. Цю «послугу» він надавав, використовуючи свою керівну посаду у місцевому департаменті соціальної політики. 

«За даними слідства, посадовець вимагав гроші з військовозобов’язаних, що претендують на відстрочку від призову за сімейними обставинами. За різні суми хабарів чиновник гарантував їм «пришвидшену» процедуру отримання довідок, які підтверджують факт догляду за особами з інвалідністю», – повідомляє пресслужба СБУ.

Читайте також: Соціологи виявили українські міста, де чиновники найчастіше вимагають хабарі

Депутата затримали «на гарячому» під час отримання ним неправомірної вигоди. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Читайте також: Мобілізація в Україні: експерт пояснив, чим відрізняється уточнення від оновлення даних

Нагадаємо, 18 червня Державне бюро розслідувань затримало сина начальника одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) у Вінницькій області. Він вимагав 20 тисяч доларів з військовозобовʼязаного за «допомогу» в ухиленні від мобілізації.