UA / RU
Підтримати ZN.ua

На відновлення «Охматдиту» і підготовку лікарні до зими Німеччина виділила 10 млн євро

Зокрема гроші підуть на відновлення електро- і теплопостачання.

Німеччина надає 10 мільйонів євро на відновлення київської дитячої лікарні «Охматдит», яка зазнала пошкоджень внаслідок російської ракетної атаки 8 липня.

Про це повідомила міністерка ФРН з питань економічного співробітництва та розвитку Свенья Шульц, слова якої цитує Deutsche Welle.

«Ми не повинні і не будемо миритися з тим, що цього місця зцілення для онкохворих дітей в Україні більше не існує», – заявила Шульц.

Читайте також: У ракеті Х-101, якою вдарили по "Охматдиту" були західні комплектуючі. Вони зробили її "розумнішою" — FT

Виділені кошти разом із фінансуванням від інших донорів та благодійників спрямовують на швидке повернення лікарні до робочого стану та підготовку будівлі до експлуатації взимку. Зокрема планується ремонт і технічне обслуговування фасадів медзакладу, процедурних кабінетів, а також відновлення електро- і теплопостачання.

Посадовиця наголосила, що руйнування дитячої лікарні є свідченням «безжальної і нелюдяної» війни, яку веде Росія. Вона також зазначила, що діти є тими, хто найбільше страждає від повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Читайте також: Збір для "Охматдиту" закрито: хто перерахував найбільший донат 

По якій історії вдарив агресор, навівши ракети на «Охматдит»? Які наслідки цієї атаки для головної дитячої лікарні України? Як скоро «Охматдит» повернеться до своєї роботи? Та як правильно розпорядитися грошима при відновленні «Охматдиту», що їх активно збирають українці та бізнес?

Відповіді в статті «Постріл у майбутнє. Які наслідки ракетної атаки на «Охматдит» дає директор Інституту міста Олександр Сергієнко.