UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Великдень в зоні АТО терористи 35 разів відкривали вогонь

В результаті обстрілу п'ять українських військових отримали поранення.

За минулу добу зафіксовано 35 обстрілу українських позицій з боку бойовиків, 5 військових отримали поранення, повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

"На Луганському напрямку із заборонених 120 мм мінометів, а також мінометів калібру 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів агресор обстрілював наші укріплення біля Луганського. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і снайперської зброї вогонь вівся по захисників Світлодарська. Також гранатомети окупанти застосували неподалік Кримського і Валуйського", - йдеться в повідомленні.

"На Донецькому напрямку з гранатометів і стрілецької зброї агресор вів вогонь по нашим укріплень біля Водяного, Лебединського, Богданівки, Кам'янки, Харчовика і Широкиного", - відзначають в прес-центрі штабу АТО.

Крім цього, в районі Богданівки ворог застосував озброєння БМП, неподалік Водяної, Гнутового і Харчовика - великокаліберні кулемети.

Проти захисників Авдіївки, Павлопіль, Талаковки і Шахти "Бутівка" бойовики застосували вогнепальну зброю, а по захисникам Широкиного - вівся снайперський вогонь.

Як повідомлялося, російсько-терористичні війська протягом 7 квітня 42 рази обстріляли позиції українських військових в Донбасі.

26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України.

З 5 березня в зоні АТО було оголошено всеосяжне стійке перемир'я, яке російські терористи порушили за годину після його початку. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.