UA / RU
Підтримати ZN.ua

На узбережжя Одеської області знову винесло морську міну

На початку січня фахівці вже знешкоджували кілька морських мін.

На узбережжя Одеської області 21 січня знову винесло морську міну, повідомляє пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.

Її знайшли вранці на одному з пляжів місцеві мешканці. Як зазначають у ВМС, міна «дивом не здетонувала, з огляду на особливості хвилювання моря і ґрунту узбережжя».

«Громадяни, не усвідомлюючи наслідків, замість оперативного повідомлення компетентним службам і негайного дистанціювання від загрози проводили фотовідеозйомку, що є дуже легковажним і небезпечним», - зазначили фахівці. 

Але згодом службовцям ВМС ЗСУ вдалось контрольовано й безпечно ліквідувати міну.

«Штормова погода сприяє винесенню до узбережжя морських мін, яких в морі ще багато. Не наражайте себе на небезпеку, дотримуйтесь норм і обмежень воєнного стану. Пам’ятайте, що узбережжя і прибережні води в умовах війни – це небезпечна зона, а також зона оборони», - нагадали у ВМС. 

Читайте також: Путін програє енергетичну війну — FT

У березні Міністерство закордонних справ України заявило, що Росія використовує морські міни, які зберігалися на складах у Криму після окупації пів острова, «для провокацій та дискредитації України перед міжнародними партнерами». 

У грудні в районі села Коблеве Миколаївської області вибухнула морська міна після того, як її прибило до берега через шторм. Обійшлося без постраждалих.