UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Україну насувається циклон із хуртовинами і з сильними снігопадами

Сніговий покрив місцями може досягати до 20 сантиметрів.

Погіршення погодних умов очікується на території України 12-13 грудня. Зокрема українців очікують снігопади з висотою снігового покриву до 20 см, хуртовини, налипання мокрого снігу. Як повідомили в Укргідрометцентрі, погіршення погоди буде обумовлено переміщенням на територію країни південного циклону.

"12 грудня у Чернігівській, Київській, Житомирській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській областях сильний сніг із налипанням мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 15-20 м/с. Приріст снігового покриву – 12-20 см", - розповіли в Гідрометцентрі.

Вночі 12 грудня в Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Дніпропетровській областях очікуються сильні опади, переважно у вигляді дощу. 13 грудня в Україні, крім східних областей, Прикарпаття та Закарпаття, вночі помірний, вдень невеликий сніг. На дорогах України ожеледиця.

"Такі погодні умови можуть зумовити часткове порушення руху транспорту на автомобільних дорогах північних та центральних областей", - прогнозують синоптики.

В Укргідрометцентрі також зазначили, що циклон піде за два дні.