UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Україну насуваються морози до -20° та сильні снігопади: працює цілодобовий Штаб із ліквідації наслідків негоди

Кілька областей України вже засипає снігом.

На території України з 7 по 9 січня очікується різке зниження температури повітря до 19 – 25 градусів морозу та сильні снігопади, інформує Міністерство відновлення України в Telegram.

"Працює цілодобовий Штаб із ліквідації наслідків негоди, яка насувається в Україну.... Ситуація на дорогах буде ускладненою через ожеледицю і налипання моркрого снігу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Експерт не виключив можливість планових відключень світла в Україні через морози

У відомстві попередили, що рух на дорогах державного значення може бути обмежений або перекритий.

Зокрема, мова йде про автошляхи:

Для того, щоб дізнатися про актуальну інформацію щодо стану автомобільних доріг можна зателефонувати за номером цілодобової гарячої лінії Штабу: +380674006080.

"Закликаємо водіїв найближчими днями утриматися від поїздок, особливо на далекі відстані. Якщо відкласти поїздку неможливо, візьміть із собою ланцюги протиковзання на колеса, додаткове пальне, термоковдру, заряджений павербанк та термос із чаєм", - додали в міністерстві.

Там також закликали водіїв великогабаритного транспорту  користуватися майданчиками для відстою, розташованими вздовж державних доріг.

В Укргідрометцентрі попереджають, що 8 січня у південних областях очікується налипання мокрого снігу, в Одеській області вдень пориви вітру 15-20 м/с; у центральних та східних областях значний сніг, хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с. У Київській областях 8 січня температура вночі 11-16 градусів морозу, вдень 8-13 градусів морозу, на дорогах — ожеледиця.

У Львівській області для розчищення шляхів від снігу зранку 7 січня задіяли 67 одиниць техніки, повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький. Нині в області на дорогах є ожеледиця. У Тернопільській області вже випало понад 10 сантиметрів снігу. На дорогах працює 52 спецмашини, інформує Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

У Хмельницькій області почалися снігопади та очікуються сильні морози. Техніка працює в посиленому режимі у центрі та на півночі області.

Кінець грудня приніс в Україну суттєве потепління. В Укргідрометцентрі розповіли, яким буде перший місяць зими 2024.