UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Україну насувається похолодання та сніг, але понеділок буде ще теплим

Різкого похолодання слід очікувати на наступних вихідних.

Наприкінці наступного тижня в Україну прийде похолодання із значним зниженням температури та навіть можливих опадів снігу, повідомила у Facebook синоптикиня Наталія Діденко.

«Наступні вихідні - повна протилежність теперішнім. 2-3 листопада очікується похолодання, вночі до невеликого морозу», - написала вона.

Так, за попереднім прогнозом, у суботу, 2 листопада, температура повітря прогріється вдень не вище +4+10 градусів, а в неділю, 3 листопада, коливатиметься в діапазоні +1+6 градусів.

Водночас уже з понеділка 4 та 5 листопада в Україні навіть можливі опади снігу.

Читайте також: Погодний феномен керує кліматом Землі вже 250 мільйонів років: про що йдеться

Однак останній тиждень жовтня буде ще теплим. Так, завтра, 28 жовтня, очікується протягом дня +12+17 градусів. Вдень у центральній частині країни, а ввечері на заході можливі  невеликі дощі, а на решта території України погода буде без істотних опадів.

В західних, Чернігівській, Сумській та південно-східних областях вночі та вранці місцями туман.

«У Києві день у понеділок, схоже, буде найтеплішим з перспективи аж до квітня, як мінімум. Хіба що якийсь рекорд станеться взимку», - додала Діденко.

Як зберегти оптимізм у холодні зимові дні та блекаути, чому нас тягне залипати в соцмережах і під скількома ковдрами треба спати та чому корисно бити посуд? Про це Оксана Онищенко поговорила в інтерв’ю з біологом, фахівцем із нейронауки Петром Чорноморцем «Відмова від переведення годинників — це добре. Біолог Петро Чорноморець про те, коли лягати спати і як урятуватися від блекаутів».