UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни використовують українські підприємства на тимчасово захоплених територіях для ремонту своєї техніки — Генштаб ЗСУ

Також окупанти майже на всіх тимчасово зайнятих територіях заблокували доступ до українських операторів мобільного зв'язку та інтернету.

В окремих населених пунктах тимчасово захоплених територій України російські військові організовують відновлення своєї техніки, пошкодженої внаслідок бойових дій. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

Для цього окупанти використовують потужності українських підприємств. Зокрема, ремонтують військову техніку РФ у цехах Бериславського машинобудівного заводу в Херсонській області.

Крім цього, практично на всій тимчасово зайнятій території України загарбники заблокували місцевим жителям доступ до наших операторів мобільного зв’язку та інтернету.

Там росіяни й далі обмежують права й свободи українців, перешкоджають вільному пересуванню, проводять фільтраційні заходи та поглиблюють гуманітарну кризу.

Щодо ситуації на інших напрямках:

На Волинському та Поліському напрямках ЗС Білорусі зосереджують основні зусилля на веденні розвідки, інженерному обладнанні позицій та здійсненні бойової підготовки. Також у червні-липні планують провести мобілізаційні навчання з військовими комісаріатами в Гомельській області. Загроза ударів з території Білорусі зберігається.

На Сіверському напрямку окупанти не вели активних дій. Немає ознак формування ударних угруповань. Щоб демонструвати присутність і сковувати дії ЗСУ російські війська далі утримують в прикордонних районах Брянської та Курської областей РФ свої підрозділи. З території Курської області здійснили артилерійський обстріл українських позицій у районах Білопілля та Стукалівки на Сумщині.

Читайте також: По Сумщині випустили шість ракет

На Харківському напрямку ворог зосереджує головні зусилля на утриманні поточних рубежів і стримуванні просування наших захисників. Для зниження наступального потенціалу України противник проводить вогневе ураження позицій Сил оборони зі ствольної та реактивної артилерії в районах Руських Тишків, Золочева та Дергачів.

На Слов’янському напрямку загарбники обстріляли з артилерії українські підрозділи в районах Святогірська й Рідного. Наступали в напрямку Довгенького та Дібрівного, але зазнали втрат і відійшли.

На Донецькому напрямку ворожа армія завдала авіаударів із використанням оперативно-тактичної авіації у районах Авдіївки, Нью-Йорка, Новоселівки та Щербаків, а також армійської авіації – поблизу населених пунктів Роти, Покровське та Новоселівка.

На Бахмутському напрямку росіяни здійснюють штурм в селі Комишуваха, однак успіху не мають.

На Сєвєродонецькому напрямку війська РФ продовжують вести штурмові дії в Сєвєродонецьку. Мають частковий успіх, встановивши контроль над східною частиною міста.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках без активних бойових дій окупантів. 

Читайте також: Війська РФ «рівняють з землею» українські населені пункти, які не можуть захопити у чесному бою — аудіоперехоплення СБУ

На Південнобузькому напрямку російські військові далі проводять інженерне обладнання позицій і рубежів. Також проводили повітряну розвідку в районах Іванівки, Лепетихи й Зеленодольська. Збільшили інтенсивність вогневого ураження ЗСУ з мінометів і ствольної артилерії в районах Снігурівки, Високопілля та Золотої Балки. Крім цього, ворог продовжує обстрілювати цивільну інфраструктуру й житлові квартали, зокрема здійснив обстріл Миколаєва. 

На Бессарабському напрямку без суттєвих змін в діяльності підрозділів РФ.

Раніше повідомлялося, що матері студентів із квазіформування «ДНР», яких Росія мобілізувала для війни проти України, влаштували протести.