UA / RU
Підтримати ZN.ua

На тимчасово окупованих територіях України зараз знаходиться понад пів мільйона військових Росії — розвідка

Буданов обіцяє, що війна закінчиться відновленням справедливості та поверненням втраченого. 

Голова української воєнної розвідки Кирило Буданов заявив, що найближчі пів року на фронті будуть цікавими. Під час інтерв'ю CNN він підкреслив, що Україна буде відновлювати справедливість. 

За словами розвідника, зараз на тимчасово окупованих територіях знаходиться понад 500 тисяч російських окупантів. Та Буданов не бачить потенціалу для їх масштабного наступу чи зміни лінії фронту у короткостроковій перспективі. 

"Наступні шість місяців будуть цікавими, оскільки в цей період закінчиться наступ Росії на лінії фронту", – сказав глава ГУРу, додаючи, що війна закінчиться "відновленням справедливості та поверненням втраченого". 

Читайте також: Буданов лаконічно відреагував на чутки щодо свого підвищення та звільнення Залужного

Нещодавно видання Financial Times опублікувало матеріал, у якому припустило, що влітку Росія може розпочати новий масштабний наступ на Україну, в тому числі на Київ. Згодом у Центрі протидії дезінформації при РНБО наголосили, що така ж інформація поширюється щодо Харкова, Чернігова та Сум. Втім, джерела її появи у більшості випадків — російська пропаганда, яка працює постійно для того, аби залякати українців. 

Тим часом очільник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що станом на сьогодні ні наступ України, ні наступ Росії не є можливими. Він пояснив це інтенсивністю застосування безпілотників та щільністю мінних полів. Важливо розуміти, що розвідник має на увазі саме масштабну операцію котроїсь зі сторін, адже просто зараз російські війська продовжують наступати на деяких ділянках фронту, зокрема на куп'янському напрямку та в районі Авдіївки.