UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Тернопільщині продовжується формування батальйону територіальної оборони

Певну допомогу в матеріальному забезпеченні батальйону надали обласна та міська ради, однак засобів індивідуального захисту - сертифікованих бронежилетів, шоломів - бійцям вкрай не вистачає.

На Тернопільщині продовжується формування батальйону територіальної оборони, який не встигли сформувати до 1 червня. Бійців розмістили в казармі колишньої артилерійської бригади, яку в даний час розформовано.

"Основним завданням нашого батальйону, який підпорядковується Міністерству оборони, є охорона органів державної влади, військових об'єктів, інших важливих об'єктів і комунікацій (наприклад, залізниці, мости, водозабори тощо). Це зовсім не підготовка до відправки бійців у гарячі точки на сході України, чого бояться багато хто з пересічних жителів і нагнітають деякі ЗМІ", - каже його командир підполковник Ігор Ларін.

Бійці служать у батальйоні відповідно до закону "Про часткову мобілізацію", а здійснюють цю мобілізацію військкомати. У ці дні проводиться одиночна підготовка особового складу - від місця перебування солдата до всіх навичок володіння зброєю у воєнний час.

Роман Якель, ZN.UA

Певну допомогу в матеріальному забезпеченні батальйону надали обласна та міська ради, однак засобів індивідуального захисту - сертифікованих бронежилетів, шоломів - бійцям вкрай не вистачає. Українські виробники цієї продукції зволікають з виконанням поточних замовлень або навіть відмовляють у цьому посилаючись на те, що в них замовлення сформовано на кілька місяців вперед. !zn

Читайте також:

Питання про воєнний стан на Донбасі буде розглянуто відразу після інавгурації Порошенка

У Шахтарську терористи застрелили дівчину, яка не зупинила автівку на блокпосту

Луганський прикордонний загін евакуювався, так і не дочекавшись підкріплення