UA / RU
Підтримати ZN.ua

На території двох громад Харківської області подовжили комендантську годину

Вона триватиме з 17.00 до 9.00.

З 12 серпня на території Дергачівської та Липецької громад Харківщини комендантська година триватиме з 17.00 до 9.00. Відповідний указ голови місцевої РВА Володимира Усова триватиме до окремого розпорядження, повідомила Харківська обласна державна адміністрація у Facebook.

Зазначається, що обмеження стосуватимуться наступних населених пунктів Липецької громади: села Глибоке, Липці, Борисівка, Борщова, Веселе, Зелене, Красне, Лук'янці, Мороховець, Нескучне, Олійникове, Перемога, Пильна, Слобожанське, Стрілеча, Тернова, селище Мале Веселе. У той час як у Дергачівській громаді комендантську годину подовжили у: селах Козача Лопань, Алісівка, Бугаївка, Великі Проходи, Велика Яруга, Гоптівка, Гранів, Дементіївка, Дубівка, Кочубеївка, Кудіївка, Лобанівка, Малі Проходи, Нова Козача, Токарівка, Токарівка Друга, Цупівка, Шевченка, Шопине та селищі Ветеринарне.

Читайте також: Комендантська година: хто може перебувати на вулиці

На іншій частині Харківської області комендантська година діє з 23.00 до 5.00.

Під час комендантської години заборонено знаходитись на вулиці та інших громадських місцях без спеціальних перепусток та посвідчень. Водіям автомобілів забороняється рух без світломаскування.

Раніше Верховна Рада відхилила законопроєкт про впровадження адміністративної відповідальності за порушення комендантської години. Документ передбачав введення штрафу розміром від 8,5 тис. грн до 17 тис. грн та від 17 тис. грн до 34 тис. грн за повторне порушення.