UA / RU
Підтримати ZN.ua

На технічне переоснащення для нової рибінспекції потрібно 140 мільйонів гривень

Кошти на техніку для рибних патрулів у проекті Держбюджету на 2017-й рік не передбачені.

На технічне оснащення нових рибоохоронних патрулів, які повинні замінити рибінспекцію, у регіонах України необхідно 140 млн гривень.

"Однією з найбільших проблем для того, щоб запустити рыбоохранный патруль у регіонах України є фінансування закупівлі нової техніки. Проект держбюджету на 2017 рік, який сьогодні спрямований на друге читання у Верховну Раду, не передбачає виділення таких коштів", - заявив глава Державного агентства рибного господарства України Ярема Ковалів, повідомляє прес-служба відомства.

Кошти необхідні для придбання необхідного мінімуму сучасних плавстредств та автомобілів для рибних патрулів у всіх регіонах України.

За словами Коваліва інвестиції в оснащення нового рибоохоронного патруля окупляться менше ніж за 2 роки.

В кінці вересня минулого року Ковалів заявив, що реформа в рибній галузі почнеться з ліквідації Рибінспекції та створення рибного патруля.

Читайте також: В Україні хочуть зробити риболовлю платною

"Ми пропонуємо реформу рибоохорони. Нас надихнув досвід МВС, і ми хочемо повністю ліквідувати існуючу нині Рибінспекцію, створити рибний патруль, набрати туди людей через відкриті і прозорі конкурси, людей, які готові чесно працювати", - сказав він на засіданні Кабінету міністрів. За його словами, відомство знайшло можливість пропонувати таким працівникам зарплату 6 тис. грн.