UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Сумщині вводяться обмеження у 20-кілометровій зоні

Механізм перебування в цих зонах цивільних узгоджується.

На Сумщині в результаті посилення російських обстрілів вводять обмежений доступ до населених пунктів в межах 20-кілометрової зони до лінії зіткнення. Таке рішення ухвалили на засіданні Сумської ОВА, повідомив її голова Володимир Артюх.

За його словами, нині узгоджується механізм допуску та перебування на зазначених територіях цивільних громадян.

Артюх пояснив, що в першу чергу обмеження вводяться, щоб не видавати позицій захисників ворогові.  Також триває евакуація населення в межах 5-10 км від прикордоння.

"Сьогодні території у 20-ти кілометровій зоні, як зазначив Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський, це тиловий оборонний рубіж наших військ. До цих територій буде обмежений доступ. Представники сил оборони будуть контролювати в’їзд до визначених ділянок прикордоння", - зауважив він.

Читайте також: Ракетний удар по Сумах: двоє людей постраждали, є руйнування

За словами голови ОВА,  росіяни активно застосовують керовані авіаційні бомби, ударів яких лише за останні 10 днів нараховано 200.

Нагадаємо, вночі 17 липня росіяни атакували Сумську область авіаракетами. 15 серпня протягом доби росіяни вдарили по 36 населених пунктах Сумської області, одна людина загинула, ще троє отримали поранення.