UA / RU
Підтримати ZN.ua

На сьогоднішній день для українських туристів відкриті 52 країни

З початку вересня свої кордони відкрили ще чотири держави.

Для туристів з України на сьогоднішній день відкриті 52 країни світу. З початку вересня список відкритих країн доповнили ще 4 держави: Нігерія, Йорданія, Колумбія і Гана, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Хоча туристичний сезон завершився, подорожувати можна і за станом на зараз таких країн 52. З минулого брифінгу 3 вересня додалося 4 країни", - сказав Кулеба.

Таким чином, громадянам України дозволено в'їзд в наступні країни: Албанія; Антигуа і Барбуда; Вірменія; Афганістан; Багамські острови; Білорусь; Болгарія; Бразилія; Буркіна Фасо; Бурунді; Великобританія; Домініканська республіка; Єгипет; Замбія; Ірак; Іран; Ірландія; Казахстан; Камбоджа; Кенія; Коморські острови; Ліван; Мальдіви; Мексика; ОАЕ; Пакистан; Пуерто-Ріко; Республіка Конго; Руанда; Північна Македонія; Сент-Люсія; Сербія; Словенія; Сомалі; США; Сьєрра-Леоне; Судан; Танзанія; того; Туреччина; Хорватія; Чад; Чорногорія; Еквадор; Ефіопія; Південна Корея; Південний Судан; Ямайка, Нігерія, Йорданія, Колумбія і Гана.

Кулеба також зазначив, що на інтерактивній карті МЗС можна отримати повну інформацію про те, на яких умовах можна в'їхати в ту чи іншу країну або проъхати транзитом.

Детальніше дивіться відео на першій хвилині.

Раніше в МЗС закликали українців утриматися від поїздок до Вірменії, так як з новою силою спалахнув «заморожений» конфлікт між Вірменією і Азербайджаном. Українців, які вже знаходяться на території держави, просять зберігати пильність і бути обережними. Крім того, громадянам України не рекомендують відвідувати ділянки поблизу вірмено-азербайджанського кордону та Нагірного Карабаху.