UA / RU
Підтримати ZN.ua

На сьогодні у середньостатистичного слідчого поліції у провадженні перебуває близько 400 справ – експерт

Така перевантаженість веде до ігнорування розслідування дрібних майнових злочинів.

Для підвищення ефективності розслідувань поліції необхідно оптимізувати систему розподілу кримінальних проваджень та зменшити навантаження на слідчих.

Про це у своїй статті для DT.UA пише експерт групи з реформування органів правопорядку Реанімаційного пакету реформ Євген Крапівін.

Автор зазначає, що на сьогодні у середньостатистичного слідчого перебуває у провадженні близько 400 справ. Це призводить до того, що пріоритети щодо здійснення слідчих дій та інших заходів слідчі розставляють, виходячи з наявної системи стимулів, показників і власного уявлення про пріоритетність справ.

"Така перевантаженість спричиняє ігнорування розслідування дрібних майнових злочинів (як крадіжка велосипеда чи телефона) і надання переваги насильницьким злочинам, щодо яких складно відбутися простою відпискою або приховати злочин від реєстрації", - констатує автор.

Детальніше про проблеми реформування кримінального блоку поліції читайте в статті Євгена Крапівіна "Реформа кримінального блоку поліції: проблеми і перспективи" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".