UA / RU
Підтримати ZN.ua

На службу в ЗСУ взяли 27 тисяч контрактників

При цьому не вдається залучити необхідну кількість строковиків.

Збройні сили України з початку року законтрактували 27 тисяч осіб, у тому числі 1700 офіцерів. Про це повідомив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський, інформує прес-служба Міноборони.

За його словами, на строкову службу у жовтні закликали близько 5 тисяч осіб. При цьому за планом необхідно закликати 18 тисяч ( 9 тисяч восени, і 9 тисяч - навесні).

Наголошується, що солдати проходять службу в підрозділах забезпечення для виконання завдань життєдіяльності бойових військових частин та установ у пунктах постійної дислокації, крім районів проведення ООС. Контрактники залучаються до виконання бойових завдань у районі проведення операції Об'єднаних сил та у військові частини, що дислокуються в Донецькій і Луганській областях.

Як повідомлялося, в цьому році осінній призов опинився на межі зриву через масовий бойкот призовників. Наприклад, в київські військкомати з'явилися всього 10% призовників. 30% призовників проігнорували призов в Закарпатті. При цьому українська армія входить в ТОП-10 найсильніших в Європі і в ТОП-30 у світі. Призов на строкову службу у Збройні сили України та інші військові формування триватиме до 30 грудня.