UA / RU
Підтримати ZN.ua

На сході України ворожий снайпер поранив українського бійця

Наразі стан здоров’я захисника задовільний.  

У понеділок, 17 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано дев'ять порушень режиму припинення вогню. Унаслідок ворожого снайперського вогню один український військовослужбовець отримав поранення, наразі стан здоров’я захисника задовільний. Про це повідомили в штабі Об'єднаних сил у вівторок, 18 травня. 

Зазначається, що противник відкривав вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї поблизу Новолуганського. У районі Пісків окупанти два рази здійснили обстріл з мінометів 120-го калібру, стрілецької зброї, автоматичних станкових та підствольних гранатометів.

Також обстріли були зафіксовані поблизу Зайцевого, Опитного, Новотошківського, Причепилівки та Авдіївки.

"На обстріли противника наші військові відкривали вогонь у відповідь. Українська сторона СЦКК повідомляє про використання окупантами практики ведення провокаційного вогню з житлових кварталів населених пунктів на тимчасово окупованих територіях", - зазначили українські військові у звіті. 

Зокрема, увечері 17 травня, найманцями було здійснено обстріл позицій ЗСУ в районі населеного пункту Піски з мінометів калібру 82 та 120 мм безпосередньо з житлових кварталів Донецька. В якості місць вогневих позицій мінометів окупанти обрали майданчики у житловій забудові у безпосередній близькості від Міської клінічної лікарні №21.

Українська сторона СЦКК зафіксувала дані грубі порушення та поінформувала представників СММ ОБСЄ.

Станом на ранок 18 травня порушення режиму припинення вогню не зафіксовано, бойових втрат немає.

Читайте також: На вихідних в Донбасі зафіксували 1365 порушень режиму припинення вогню – СММ ОБСЄ

З 00:01 27 липня 2020 року в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджене учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

У Кремлі відмовилися гарантувати дотримання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.