UA / RU
Підтримати ZN.ua

На шахрайстві затримали громадянина, який за 200 тисяч доларів обіцяв «працевлаштування» в Офісі Президента

Імені затриманого не повідомляють.

Державне бюро розслідувань затримало колишнього помічника народного депутата, який шляхом обману намагався отримати $200 тисяч за нібито допомогу в працевлаштуванні до Офісу Президента України, повідомляє пресслужба ДБР.

Відзначається, що шахрай був затриманий при отриманні першої частини неправомірної вигоди в розмірі $100 тисяч.

"Оперативними співробітниками встановлено, що чоловік намагався заволодіти коштами потерпілого, запевнивши його в тому, що він може допомогти у працевлаштуванні до Офісу Президента України. При отриманні першої частини неправомірної вигоди в сумі $100 тисяч. Був затриманий в порядку ст. 208 КПК України", - йдеться в повідомленні.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Також вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру і обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Смерть розвідника Ярослава Журавля: суд зобов'язав ДБР відкрити справу про можливу бездіяльність Зеленського

Раніше в Києві за вимагання хабара в розмірі $ 10 тисяч доларів затримали старшого оперуповноваженого з особливо важливих справ Департаменту карного розшуку Нацполіціі України.

За даними слідства, поліцейський вимагав у громадянина хабар в розмірі $10 тисяч за закриття слідчим кримінального провадження, не повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину за статтею за умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Крім того, поліцейський пообіцяв повернути цьому громадянину автомобіль, який евакуювали без законних на те підстав.