UA / RU
Підтримати ZN.ua

На розмінування територій біля арсеналу в Калинівці піде два місяці

Планується оглянути кожен сантиметр з 10 тисяч гектарів. Частина територій вже обстежена і розмінована.

Розмінування територій біля військових складів у районі Калинівки Вінницької області може тривати до кінця листопада, повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман

"Для того, щоб 10 тис. га нам обстежити, сьогодні нам необхідно близько 2 місяців. Найближчі території вже обстежені і розміновано. Робота триватиме до кінця листопада", - сказав він на брифінгу після засідання штабу з ліквідації наслідків пожежі на військових складах у Калинівці Вінницької області.

Прем'єр зазначив, що розмінування може завершитися і раніше.

Він підкреслив, що "кожен сантиметр" території буде оглянутий.

Нагадаємо, що ввечері 26 вересня зайнялися склади боєприпасів Збройних сил України біля Калинівки Вінницької області. Пожежа спричинила детонацію снарядів, у зоні ураження опинились довколишні населені пункти.

Внаслідок пожежі на складі боєприпасів постраждали дві людини. Понад 30 тисяч жителів прилеглих населених пунктів евакуйовано. 28 вересня людям дозволили повернутися до своїх домівок.

Кабінет міністрів України виділив 100 млн грн на ліквідацію наслідків вибухів на складі боєприпасів Збройних сил України під Калинівкою (Вінницька область).