UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Різдво та Новий Рік у Києві не планують великих святкувань. Але ялинка буде

Відкриють її на День святого Миколая – 6 грудня.

На Різдво та Новий рік у Києві не влаштовуватимуть жодних великих заходів, однак новорічна ялинка таки буде. Таке ухвалили на засіданні Ради оборони Києва, повідомила Київська міська військова адміністрація.

До різдвяно-новорічних свят в столиці не влаштовуватимуть ані ярмарок, ані святкувань.

Водночас відкриття ялинки заплановано 6 грудня. Простоїть вона на Софійській площі до 10 січня.

«Головну ялинку країни цього року, за традицією, встановимо на Софійській площі. Місто грошей не витрачатиме. Як і минулого року, ялинку встановлять та прикрасять за рахунок меценатів. Та з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії», - зазначив міський голова Києва Віталій Кличко.

Відповідатиме за встановлення і обслуговування головної новорічної ялинки, а також її ресурсне та фінансове забезпечення ТОВ «ГЛОБАЛ-ДЕКОР».

Інших масових заходів  на Софійській площі не передбачено.

«Якщо  райдержадміністрації міста  плануватимуть якісь святкові заходи в районах, то виключно з дотриманням правил безпеки, в місцях, де є укриття. І теж не коштом бюджету Києва», 0- додав Кличко.

Читайте також: Повернутись з Європи на Різдво: біженцям спростили процес, але не врахували дати – де саме

Зазначимо, що цього року більшість релігійних громад України переходить на святкування Різдва за новоюліанським календарем 25 грудня. Таким чином ялинку, як і раніше, відкриють до Дні святого Миколая, який тепер відзначатимуть 6 грудня.