UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Рівненщині керівника виправного закладу викрили на хабарі у $ 500

За ці гроші начальник відділення соціально-психологічної служби обіцяв "допомогти" звільнити ув'язненого умовно-достроково.

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на хабарі начальника відділення соціально-психологічної служби одного з виправних закладів Рівненщини, повідомляє прес-служба СБУ.

За даними правоохоронців, лейтенант внутрішньої служби вимагав від знайомих одного з засуджених $ 500 за "вирішення" питання щодо його умовно-дострокового звільнення. Хабарника затримали під час отримання всієї суми.

Проти затриманого відкрите кримінальне провадження ч. 3 статті 368 Кримінального кодексу України (отримання хабара), йому оголошено про підозру в скоєнні злочину.

Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу та відсторонення від посади. Тривають слідчо-оперативні дії.

Як повідомлялося раніше, співробітники прокуратури Києва за участю СБУ затримали працівницю Лук'янівського СІЗО столиці, яка торгувала "місцями" у медичній частині ізолятора.

Також у Луцьку підчас передачі хабара затримали підполковника Служби безпеки України та військовослужбовця Служби зовнішньої розвідки. За 1,5 тисячі доларів полковник обіцяв "допомогти" ухилитись від призову на строкову службу.