UA / RU
Підтримати ZN.ua

На ремонті Південного мосту Києва відмили значну суму грошей

Поліція провела обшуки в комунальників та підрядної організації.

Поліція провела низку обшуків у зв’язку із махінаціями та привласненням бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час ремонту Південного мосту через Дніпро в Києві.

За даними слідства, працівники комунального підприємства столиці та приватного підприємства вступили у змову та внесли неправдиві дані у звітну документацію щодо об’ємів виконаних підрядних робіт на Південному мості Києва та вартості будівельних матеріалів. Загалом проведення підрядних робіт на мосту оцінили в 148 мільйонів гривень. За ці гроші підрядник повинен був провести капітальний ремонт деформаційних швів мостового переходу.

14 грудня поліцейські провели низку обшуків для виявлення та вилучення документів, які підтвердять протиправну діяльність службових осіб комунального та приватного підприємств. Остаточна сума збитків ще встановлюється.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також: Прокуратура розкрила нову аферу щодо будівництва Подільського мосту

Зазначимо, що у столиці нараховується 171 конструкція мостів і шляхопроводів, 75 таких споруд перебувають в аварійному або передаварійному стані, оскільки не ремонтувались десятиліттями. Так, влітку бетон розкришився та впав на проїжджу частину в сторону Південного мосту на проспекті Бажана в Києві.