UA / RU
Підтримати ZN.ua

На рахунок Нацбанку для підтримки української армії надійшло понад 10,7 млрд гривень

Із цих коштів Нацбанк уже перерахував на потреби ЗСУ понад 9,7 млрд гривень.

Станом на 8 березня, на рахунок Національного банку України (НБУ) на підтримку української армії та гуманітарну допомогу надійшло 10,7 млрд гривень. Кошти надходять як від українців, так і з-за кордону, повідомляє прес-служба НБУ.

«Кошти надходили як від громадян та підприємств в Україні, так і від міжнародної спільноти (зокрема із США, Великої Британії, Польщі, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Чехії, Китаю, Франції, Канади та ще багатьох країн світу)», - йдеться у повідомленні.

Зокрема понад три мільярди гривень надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари).

Із цих коштів Нацбанк уже перерахував на потреби ЗСУ понад 9,7 млрд гривень, зокрема:

«Наразі залишок коштів на спецрахунку становить майже 0,9 млрд грн. Отримувачем та розпорядником коштів, які надходять на рахунок, відкритий Національним банком для гуманітарних цілей з України та з-за кордону, є Міністерство соціальної політики України», - повідомили у Нацбанку.

Читайте також: Джоан Роулінг зібрала 1,3 мільйона доларів для допомоги українським дітям, що постраждали від війни

Раніше повідомлялося, що Національний банк України ухвалив рішення відкрити спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

Для зарахування коштів у національній валюті:

Також Мінцифри запустило оновлену послугу «Повернись живим». Гроші з єПідтримки тепер можна витратити на допомогу українській армії. Кошти можна переказати через Portmone.