UA / RU
Підтримати ZN.ua

На радіочастотах українських військових у Луганській області впіймали «зайця»

Провайдер незаконно підключився до  обладнання, яке заборонено використовувати цивільними.

У Старобільську на Луганщині інтернет-провайдер незаконно підключився до радіообладнання військовослужбовців Об’єднаних сил і використовував спеціальні частоти для власних потреб, повідомляє відділ комунікації поліції області.

«Співробітники кіберполіції в Луганській області спільно зі слідчими Старобільського районного управління та колегами з СБУ припинили несанкціоноване втручання в роботу спеціальних радіоелектронних мереж підрозділів сил Операції об’єднаних сил», - йдеться у повідомленні.

Під час проведення слідчо-оперативних дій правоохоронці встановили, який саме провайдер причетний до незаконного підключення. Під час обшуку у провайдера вилучили радіоелектронне обладнання, що працювало на частотах спеціального користування.

Справу відкрито за статтею 361 Кримінального кодексу України – несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, обмеження або позбавлення волі на строк до шести років з обмеженням прав.

Читайте також: Поліція відзвітувала про результати відпрацювання Станиці Луганській: фоторепортаж

14 квітня Спеціальна моніторингова місія ОБСЕ повідомила про численні випадки глушіння та обстрілів своїх безпілотників під час моніторингу тимчасово окупованих районів Донеччини та Луганщини. Так бойовики намагаються приховати факти порушення режиму припинення вогню. Минулого тижня окупанти 10 разів обстріляли безпілотники Місії, хоча  у березні було зафіксовано лише один такий інцидент.