UA / RU
Підтримати ZN.ua

На пункті пропуску затримали учасницю підготовки "референдуму" на Луганщині 2014 року

Їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Співробітники СБУ затримали одну з учасниць підготовки та проведення у Луганській області так званого "референдуму" 2014 року. Як повідомляє прес-центр спецслужби, у травні 2014-го мешканка міста Новодружеськ добровільно приєдналася до складу "виборчої комісії" псевдореферендуму. Після звільнення міста жінка втекла до Росії, де переховувалася понад чотири роки.

У червні слідчі заочно винесли стосовно неї повідомлення про підозру в скоєнні злочину за ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ та оголосили у розшук. Жінку затримали на одному з пунктів пропуску держкордону під час спроби в'їхати до України. Їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тривають невідкладні слідчі дії.

Раніше повідомлялося, що на Луганщині до семи років позбавлення волі заочно засудили одну із організаторок протизаконного "референдуму про державну самостійність ЛНР", який відбувся у 2014 році. Новоайдарський районний суд заочно обрав покарання для жительки міста Щастя, яка очолила так звану "територіальну виборчу комісію" у Троїцькому районі.