UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Прикарпатті спалахнула масштабна пожежа на хімічному підприємстві

Пожежа спалахнула на площі орієнтовно 45 квадратних метрів.

На території хімічного підприємства "Карпатнафтохім" у Калуші Івано-Франківської області в п'ятницю, 15 січня, виникла серйозна пожежа.

Згідно з повідомленням прес-центру Державної служби з надзвичайних ситуацій, повідомлення про пожежу надійшло о 14:40. До місця пожежі було направлено пожежно-рятувальні підрозділи в складі 53 осіб особового складу та 16 одиниць техніки. Як з'ясувалося, відбувалося смолоскипне горіння піролізної печі на площі орієнтовно 45 квадратних метрів. Рятувальники також повідомили, що пожежа була локалізована о 15:30, а о 15:36 - ліквідована.

«Хімічною лабораторією ТОВ «Карпатнафтохім» проведено заміри повітря, перевищень гранично допустимих концентрацій хімічно небезпечних речовин на території і за межами підприємства не виявлено», - йдеться в повідомленні.

«Карпатнафтохім» відновив роботу в 2017 році після п'ятирічної простою. Це єдиний в Україні виробник етилену, пропілену, бензолу, фракції С9, поліетилену, а також каустичної соди і полівінілхлориду суспензійного.