UA / RU
Підтримати ZN.ua

На Приазов'ї українські військові вчились давати відсіч ворожому морському десанту

У навчаннях брали участь підрозділи ОС і резерву, відповідальні за протидесантну оборону узбережжя Азовського моря.

На Приазов'ї у вівторок, 9 жовтня, відбулися тактичні навчання з відбиття висадки ворожого морського десанту на узбережжя Азовського моря. У тренуваннях, які проводилися за наказом командувача Об'єднаних сил Сергія Наєва, взяли участь льотчики, прикордонники, артилеристи, танкісти і бійці Національної гвардії у складі резерву, а також сапери.

"У ході навчання свої навички вдосконалювали льотчики тактичної та армійської авіації, особовий склад загону морської охорони Державної прикордонної служби України, воїни-артилеристи, бійці полку Національної гвардії, танкісти, які діють у складі резерву, та військовослужбовці інженерного підрозділу загону мінних загороджувачів", - йдеться у повідомленні штабу операції Об'єднаних сил (ООС) на сторінці в Facebook.

Бійці цих частин і підрозділів у складі ОС беруть участь у протидесантній обороні Приазов'я. Під час навчань українські авіація, артилерія і танки послідовно знищували "ворожий десант", який намагався підійти та висадитись на берег. Після чого нацгвардійці та танкісти-резервісти витіснили в море противника, який намагався закріпитись на узбережжі.

"Під час навчання органи управління, сили та засоби зі складу Об'єднаних сил різних складових сектору безпеки та оборони діяли злагоджено та підтвердили, що спроможні виконувати завдання за призначенням" - зазначають військові.

Як повідомлялося, Україна планує до кінця року створити базу Військово-морських сил в Азовському морі. У Бердянську вже спущені на воду два артилерійських бронекатери ВМС України.

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов вважає, що Росія готується розпочати військово-економічну блокаду Азовського моря й розглядає Азово-Чорноморський регіон як важливий плацдарм для своєї подальшої експансії.

Докладніше про необхідність нарощування військової присутності на Азовському морі читайте в статті Юрія Бутусова "Азовський фронт" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".