UA / RU
Підтримати ZN.ua

На порталі «Дія» запустять електронне бронювання — Міноборони

Послугу зроблять доступною якомога швидше.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Українці зможуть оформити електронне бронювання від мобілізації через портал «Дія». Про це розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко на конференції Forbes «Гроші для Перемоги», передає «Інтерфакс-Україна».

Черногоренко повідомила, що, на думку Міноборони, електронне бронювання треба зробити доступним якомога швидше. Наразі цим питанням займаються Мінекономіки та Мінцифри. Міністерство оборони, за її словами, зробило все, що мало б зробити у плані готовності єдиного електронного реєстру. Послугу можуть зробити доступною через три-чотири тижні після того, як проголосують за відповідну постанову, зауважила заступниця міністра.

Читайте також: Зміни в порядку бронювання від мобілізації: що пропонується?

Вона також додала, що у Міноборони вважають, що компанії, які бронюватимуть своїх працівників, мають користуватися «позитивною дискримінацією». Сама послуга має бути автоматичною та швидкою, без зайвих візитів до ТЦК, каже заступниця міністра.

Раніше Катерина Черногоренко повідомляла, що у додатку «Резерв+» зʼявиться можливість отримати електронне направлення на проходження військово-лікарської комісії. Таким чином військовозобовʼязаним не треба буде йти до ТЦК і СП, щоб отримати відповідний документ.