UA / RU
Підтримати ZN.ua

На початку тижня в Києві зафіксували антирекорд за кількістю пацієнтів із ковід у лікарнях – аналітик

Столична влада просить Кабмін спростити вимоги до посад медиків, які беруть участь в лікуванні таких хворих.

На початку тижня в Києві на госпіталізації перебувала рекордна кількість пацієнтів із підтвердженим діагнозом ковід. За даними сайту Кабміну, станом на ранок 30 листопада у 21 лікарні міста лікувались 2 226 киян.

«Рівень госпіталізації досяг рекордної позначки, але при цьому з понеділка по п'ятницю місто продовжувало жити звичайним життям, начебто нічого не сталося», - зазначає системний аналітик Євген Істребін.

У зв'язку з дефіцитом кадрів, київське керівництво вже неодноразово зверталося з проханням до Кабміну внести зміни до Постанови №65 від 5 лютого 2020 «Деякі питання реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році». Документ стосується вимог до посад медпрацівників, які можуть бути залучені до лікування пацієнтів із ковід.

Якщо вимоги не будуть спрощені так, щоб медичну допомогу могли надавати всі лікарі, визначені штатним розкладом установи, опорна Олександрівська лікарня в Києві буде змушена зменшити кількість розгорнутих ліжок.

Читайте також: У Києві частка позитивних тестів на ковід за місяць зросла майже вдвічі – аналітик

На запитання про те, яка ситуація із захворюваністю на ковід у Києві - тестування, госпіталізації, забезпечення кисневими ліжко-місцями, відповідає системний аналітик Євген Істребін у статті «COVID-19 vs Київ» для читачів ZN.UA.