UA / RU
Підтримати ZN.ua

На пляжах Одещини знаходять картузи російських моряків

Ймовірно це головні убори солдатів із затонулого крейсера "Москва"

До берега Чорного моря в Одеській області почало прибивати головні убори російських моряків – картузи. Про це у своєму офіційному Telegram-каналі повідомила Державна прикордонна служба України, додавши відповідне фото.

“На березі моря на Одещині стали з'являтися прибиті хвилями кашкети, – написали в ДПСУ і пожартували з цього приводу, – Здається, десь на "мАскві" чистий четвер”.

Картуз російського моряка
ДПСУ Держприкордонслужба Telegram

Мається на увазі, що це ймовірно картуз одного із загиблих моряків флагмана Чорноморського флоту ВМС РФ крейсера “Москва”, який затонув у Чорному морі після влучання в нього українських ракет “Нептун”.

Читайте також: Росія показала групу підлітків у формі й стверджує, що це екіпаж крейсера "Москва"

Нагадаємо, мати одного із матросів крейсера “Москва”, який вижив, після розмови із сином спростувала офіційну інформацію Міністерства оборони РФ про те, що причиною затоплення судна була пожежа, що спровокувала вибух боєкомплекту. Кремль замовчує інформацію про зниклих моряків, які тоді перебували на крейсері.

Додамо також, що, за оцінками китайських військових експертів, після втрати крейсера флот РФ більше не становить загрози для американських авіаносців, що базуються у Середземному морі.