UA / RU
Підтримати ZN.ua

За добу на півдні ЗСУ знищили 80 окупантів, три катери, три гаубиці та боєкомплект

Катери було знищено вже традиційно біля острова Зміїного.

ЗСУ продовжують завдавати нищівних ударів по техніці і живій силі російських окупаційних військ. Як повідомила пресслужба Оперативного командування “Південь”, за минулу добу було знищено російський десантний катер типу “Серна” із зенітно-ракетним комплексом та ще два штуромові катери "Раптор".

«Біля острова Зміїний, який стає вже легендарним плацдармом феєричного зменшення сил і потужностей рашистів, влучними атаками "Байрактарів" знищено десантний катер типу "Серна" і ЗРК "Тор"», – повідомили в ОК “Південь”.

Також, за даними ОК "Південь", знищено два десантно-штурмові катери типу “Раптор” і завдано серйозних ушкоджень третьому аналогічному катеру.

Однак, за інформацією Генштабу ЗСУ, знищено один десантний катер "Серна" і два ЗРК "Тор".

В щоденному зведенні Генштабу ЗСУ також є інформація про один знищений за добу катер окупантів.

Пізніше речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк уточнила і коментарі для ZN.UA: «7 травня біля Зміїного було знищено два штурмові катери "Раптор" та ЗРК "Тор", встановлений на самому острові, а також десантний катер "Серна" зі ще одним ЗРК "Тор" на борту. Ще один катер "Раптор" було підбито. В Генштабі всієї цієї інформації ще не було і вони доповнять її згодом. У нас оперативна інформація».

Загальні ж втрати окупантів за цю добу складають 80 рашистів та 10 одиниць техніки, враховуючи перелічений катерний склад, зенітно-ракетний комплекс "Тор", збитий ранком над Одещиною ударний безпілотник-розвідник "Форпост", бойову машину десанту та три гаубиці. А в районі Станіслава, на Херсонщині, ворога позбавлено ще й складу боєприпасів..

У Миколаївській та Херсонській області активних дій ворог не проявляв, але обстрілював з мінометів.

Читайте також: Forbes: Україна без флоту перемагає Росію в морі

Також південь знову тероризували ракетами. По Миколаївській та Одеській області випустили 14 ракет: по чотири в областях і шість в саму Одесу. Нагадаємо, вони влучили у злітну смугу аеропорту та підприємство, що виготовляє меблі.

Нагадаємо, 2 травня також біля Зміїного були знищені ще два катери "Раптор".