UA / RU
Підтримати ZN.ua

На півдні України оголосили збори загонів тероборони

Мета зборів в нарощуванні можливості для виконання різних завдань.

У південних прикордонних районах України оголосили збори територіальної оборони для посилення і захисту держкордону і певних об'єктів, а також боротьби з диверсійно-розвідувальними групами.

Про це повідомляє пресслужба Сухопутних військ ЗСУ в Facebook.

"З метою формування і підготовки підрозділів територіальної оборони до виконання завдань за призначенням, виконання завдань тероборони з контролю населених пунктів, посилення і захисту державного кордону, охорони та оборони певних об'єктів, боротьби з ДРГ в прикордонних районах країни в окремих областях південного регіону країни проводяться збори", йдеться в повідомленні.

Мета зборів в нарощуванні можливості підрозділів тероборони для виконання поставлених завдань.

Читайте також: Шанси, що Росія почне в Донбасі широкомасштабну війну, мінімальні - Резніков

Основними цілями зборів називають:

А саме:

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак заявив, що Росія стягує війська до кордону України. Росія готується до військових навчань в Брянську та окупованому Криму.

На нарощування військової присутності Росії поблизу українських кордонів відреагували в США. Вашингтон стурбований такими діями російської армії.

У Кремлі ж заявили, що стягування російських військ до кордону з Україною не повинно нікого турбувати.

При цьому українська сторона в ході переговорів ТКГ планує запропонувати введення в Донбасі "пасхального перемир'я", розповів глава делегації Леонід Кравчук.

Також 5 квітня стало відомо, що Сполучені Штати звернулися до Москви за поясненнями в зв'язку з пересуванням російських військ біля кордонів України.