UA / RU
Підтримати ZN.ua

На півдні росіяни ведуть оборонну операцію, завдають авіаударів та використовують повітряну розвідку — Генштаб

Ситуація на південнобузькому напрямку напружена, але контролюється силами оборони.

На півдні України російські окупанти завдають авіаударів та здійснюють артилерійські обстріли позицій ЗСУ, щоб стримати контратакувальні дії української армії. Ворог активно використовує повітряну розвідку та зберігає в Чорному морі два носії крилатих ракет типу "Калібр". Про це повідомляє пресслужба Генштабу у Facebook.

За інформацією військових, на південнобузькому напрямку противник веде оборонну операцію. Активно застосовує армійську авіацію. З метою сковування наших військ здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Прибузьке, Посад-Покровське, Лупареве, Українка, Луч, Мирне, Благодатне, Новоросійське, Широке, Партизанське, Плотницьке та інших.

На Херсонщині та Миколаївщині росіяни продовжують завдавати авіаударів. Зокрема, біля Білої Криниці, Андріївки, Осокорівки та Ольгиного. Також окупанти ведуть повітряну розвідку БпЛА в районах Білогірки, Мурахівки, Новоолександрівки, Шевченкового та Миколаївки.

В Генштабі зазначають, що наразі в акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

Читайте також: У Росії часу до кінця тижня: військовий експерт оцінив перспективи контрнаступу ЗСУ на півдні

Раніше повідомлялося, що ввечері 8 серпня в окупованому Мелітополі пролунало десять гучних вибухів.