UA / RU
Підтримати ZN.ua

На півдні продовжується повітряне протистояння, а ЗСУ активно б’ють по тилах загарбників

Українські захисники знищили понад 40 російських військових.

На південній ділянці фронту продовжується запекле повітряне протистояння. Російські загарбники активно обстрілюють позиції ЗСУ та продовжують ведення бойових дій в зайнятих рубежах. ЗСУ б’ють по їхніх тилах. Про це повідомила пресслужба Оперативного командування «Південь», розповідаючи про ситуацію на фронті за 10 серпня.

В ОК «Південь» повідомили, що загарбники завдали вісім авіаударів по позиціях ЗСУ. Обійшлося без втрат. Також вони обстріляли важкою ствольною артилерією 152-го калібру обстріляно Галіцинове.

ЗСУ натомість завдали шість авіаційних ударів. Двічі штурмова авіація відпрацювала по опорному пункту і осередку живої сили, озброєння та техніки ворога в Бериславському районі. Двічі бомбардувальники атакували склади боєприпасів і ще один осередок техніки в Баштанському районі. Гелікоптерами також було уражено опорний пункт та скупчення живої сили, озброєння та техніки ворожого війська.

Читайте також: З’явились супутникові знімки знищеного аеродрому «Саки» в Криму

Як наслідок, ЗСУ за добу ліквідували 41 російського військового, три гаубиці  «Мста-Б», сім одиниць броньованої та автомобільної техніки. Також зенітно-ракетний підрозділ ЗСУ уразив безпілотний літальний апарат «Елерон-3 уразили Остаточні втрати ворога розвідують.

«В районі Новокам’янки нами нанесено вогневий удар по командному пункту 126 окремої бригади берегової охорони берегових військ ВМФ РФ, а біля Червоного Маяка нашими зусиллями 49 ворожа армія лишилася без свого пункту управління. В Іщенці уражено командно-спостережний пункт батальйонної тактичної групи 76-ої десантно-штурмової дивізії, а в районі Барвінку – склад боєприпасів», – додала пресслужба про прицільні удари в тили окупантів.

Читайте також: ЗСУ завдали удару по мосту в районі Каховської ГЕС

Нагадаємо, колишній керівник оборони Миколаївської області, генерал-майор Дмитро Марченко заявив, що російські війська будуть намагатися наступати на миколаївському та криворізькому напрямках.