UA / RU
Підтримати ZN.ua

На підтримку української армії перерахували вже 122 млн грн

З цієї суми 114,9 млн. грн. - грошові перекази на матеріально-технічне, решта - на медичне забезпечення Збройних Сил України.

На рахунки Міністерства оборони України в рамках акції "Підтримай Українську армію" надійшло 122,1 млн. грн. Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

"З цієї суми 114,9 млн. грн. - грошові перекази на матеріально-технічне, решта - на медичне забезпечення Збройних Сил України", - йдеться в повідомленні.

За даними Міноборони, за допомогою дзвінків на єдиний мобільний номер "565" на підтримку української армії перераховано 28 млн 390 тис. грн (все - на матеріально-технічне забезпечення ЗС України).

Окрім того, на рахунки Міноборони надійшло $ 96,3 тис. і 41 тис. євро. Після обов'язкового продажу іноземної валюти (50% від загальної суми), залишок іноземної валюти на рахунках Міністерства оборони України склав $ 48,15 тис. (544,4 тис. грн.) і 20,5 тис. євро (314,7 тис. грн.).

Нагадаємо, 8 квітня Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект №4491 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення матеріально-фінансового забезпечення обороноздатності держави".

Документ дозволяє фінансування армії з добровільних пожертвувань, які, згідно з документом, належать до благодійних внесків. Рада дозволила підтримувати Збройні сили України бізнесменам, а також підприємствам. !zn

Читайте також:

Українці зібрали для армії 500 бронежилетів, 15 наметів, тисячі комплектів одягу і швейну машинку

Міноборони буде просити у НАТО надійне спорядження для антитерору