UA / RU
Підтримати ZN.ua

На період новорічних та різдвяних свят рух Хрещатиком не перекриватимуть

На Новий рік та Різдво громадський транспорт у Києві їздитиме на три години довше.

На новорічні та різдвяні свята у Києві буде змінено графік маршрути руху деяких видів транспорту, однак на час проведення новорічних та різдвяних заходів у Києві рух транспорту на вулиці Хрещатик буде дозволено у вихідні та святкові дні.

"З 2 грудня 2017 року до 31 січня 2018 року, на вул. Хрещатик щосуботи, щонеділі, у святкові та неробочі дні буде дозволено рух транспортних засобів", - повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Зокрема у новорічну ніч 1 січня та на Різдво 7 січня у Києві громадський транспорт працюватиме на три години довше. Також КМДА має намір забезпечити цілодобову роботу фунікулера в новорічну ніч.

Водночас з 29 листопада до 31 січня буде діяти обмеження на рух транспорту (окрім пасажирського) вздовж Володимирського проїзду від будинку № 23 на вулиці Софіївській до Михайлівської площі та на вул. Володимирській - від Рильського провулку до Володимирського проїзду. Також із 29 листопада до 31 січня заборонено рух всіх видів транспорту від вул. Малої Житомирської до Михайлівської площі.

Суттєві зміни в рух транспорту буде внесено на День святого Миколая, коли у столиці відкриватимуть новорічну ялинку, Новий рік та Різдво. Зокрема рух транспорту вздовж Володимирського проїзду буде заборонено 19 грудня з 16:00 до 21:00, з 20:00 31 грудня до 3:00 1 січня, 1 січня з 14:00 до 21:00, 7 січня з 12:00 до 15:00. У роботу маршрутів пасажирського транспорту, які курсують через місце проведення культурно-мистецького проекту "Неорік на Софії" будуть внесені зміни.

Зазначимо, що з 1 грудня пільгові категорії громадян зможуть користуватися винятково карткою киянина для безкоштовного проїзду в столичному метро.